Træningsprogram til en nybagt mor to uger efter fødslen

23. sep, 2021

I dette afsnit nummer 24 af MORtion går vi igen praktisk til værks i form af et efterfødsels træningsprogram.

Vi har spurgt de nybagte mødre blandt vores lyttere om de kunne tænke sig et træningsprogram mod at man indvilligede i at være (anonym) caseperson til dette afsnit.

Ligesom med forrige afsnit med træningsprogram til en gravid, har vi udvalgte én person, som vi hver især (Emma og Kristian) skulle udarbejde et træningsprogram til – uden at koordinere eller snakke sammen. I afsnittet præsenterer vi vores respektive træningsprogrammer for hinanden og lytterne selvfølgelig.


Case: Førstegangsmor og tidlig efterfødselstræning

Vores caseperson fødte for kun 2 uger siden, og her vil der formentlig være nogle, der løfter deres øjenbryn over at skulle påbegynde træning træning så forholdsvist tidligt efter en fødsel.

Er det dig? Så vil vi anbefale dig at lytte til afsnit 5: af MORtion Hvornår må jeg træne efter fødslen?

Hun fødte vaginalt og uden komplikationer. Hun har været meget aktiv op til og under sin graviditet med styrketræning, yoga og pilates nogle gange om ugen).

Under graviditeten oplevede hun smerter i halebenet, hvilket gjorde et dybt squat svært, og i de sidste par måneder af graviditeten døjede hun med rygsmerter om natten.

Hun har oplevet gener i bækkenet, lænd og ryg efter fødslen. For lange gåture kan provokere smerten i lænden og ligeledes kan det provokere, hvis hun sidder en stol for længe ad gangen.

Forbehold og vigtige fokuspunkter

Træningsprogrammerne er teoretiske og dannet ud fra oplysningerne fra casepersonen. Vi har ikke mødtes med casepersonen og har dermed ikke haft mulighed for at tilpasse programmet og øvelserne specifik til hende og hendes efterfødselsperiode.

Vi har lavet podcastafsnittet og træningsprogrammer således vores lyttere kan få et indblik i hvordan et muligt træningsprogram til en nybagt mor kan se ud. Samt at selvom vi er to trænere med samme tilgang til træning, så kan der stadig være forskel i vores opbygning og øvelsesvalg.

I praksis med træningsklienter, som vi mødes med fysisk, oplever vi at et træningsprogram hurtigt kan have brug for justeringer og tilpasning. Og særligt ved opstart efter en fødsel kan der være behov for mindre og større justeringer i selve træning og indenfor de første par ugers træning.

Træningsprogrammer

Træningsprogrammerne kan du høre om i podcasten, hvor Emma og Kristian præsenterer deres respektive træningsprogrammer for hinanden.

Ellers kan du også finde træningsprogrammerne på skrift ved at besøge MORtion på Instagram og Facebook.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mød personerne bag MORtion

Emma Kaalund

cand.scient i Idræt

Kristian Bradsted

cand.scient i Idræt & Sundhed