Press "Enter" to skip to content

Delte mavemuskler

…også kendt som rectus diastase, er vel nok det begreb, der i øjeblikket fylder allermest inden for graviditets- og efterfødselsområdet.

delte mavemuskler rectus diastase

Det er desværre et godt eksempel på den bekymringsfulde, grænsende til frygtstyrende, tilgang til krop og fysisk aktivitet, der er herskende blandt mange gravide og nybagte mødre. Men desværre også blandt de sundhedsfaglige, der skal hjælpe dem.

Der florerer mange myter, skræmmehistorier og generel misinformation om delingen af de lige mavemuskler, samt hvad det medfører. Men det stemmer ikke overens med hvad videnskaben fortæller os, og ej heller hvad vi som trænere oplever i vores dagligdag.

Vi har derfor dedikeret 3 afsnit af podcasten udelukkende til emnet delte mavemuskler.

Herunder finder du links til en side for hvert podcastafsnit med information og referencer til relevant videnskabelig litteratur.

1:
Fakta om delte mavemuskler og hvorfor fylder det nu pludseligt så meget?
En overordnet gennemgang af hvad delte mavemuskler er, årsagen til at begrebet er kommet så meget i fokus, og hvad afstanden mellem de lige mavemuskler betyder for vores sundhed og velbefindende.

2:
Delte mavemuskler: Træning, genoptræning, hjælpemidler og operation
Hvad kan træning gøre – både før og efter en fødsel – ved delte mavemuskler? Skal man lave specifik genoptræning? Hjælpemidler, som mavebælter og plastre, blive mere og mere udbredt. Kan de hjælpe? Og kan det være nødvendigt at blive opereret for delte mavemuskler?
Vi forsøger svare på alle spørgsmålene i dette afsnit.

3:
Q&A, hvad gør vi selv? Træning, tests og de praktiske detaljer.
Vi har siden opstarten af MORtion modtaget rigtigt mange spørgsmål fra vores lyttere om delte mavemuskler. I dette afsnit forsøger vi at være konkrete og svarer på mange af spørgsmålene, blandt om hvad vi selv gør i praksis med træning og test af træningsklienter med delte mavemuskler.